Tentoonstelling

Najaarstentoonstelling 2021 met René Korten (schilderijen) en Simon Oud (beelden) 30 oktober tot 14 november

De opening vindt plaats op 30 oktober 2021 om 15.00 uur in Villa Erica. Onder de naam ‘Meteorologische oppervlakken’ gaat De Kijkdoos een opmerkelijke expositie openen.

Een lyrische abstracte schilder en een formeel construerende beeldhouwer ontmoeten elkaar in Bennekom. Wim Huijser, publicist, zal de beide kunstenaars interviewen over hun bevlogenheid, hun inspiratie en hun dagelijks leven als kunstenaar.

René Korten
Zijn schilderijen zijn abstract maar hebben kenmerken van landschappen. In zijn composities vloeien strakke horizontale en verticale banen samen tot een contrast van vormen.

 

Simon Oud
Hij zoekt in zijn werk een vertaling van het Noord-Hollandse polderlandschap waarin hij zijn jeugd doorbracht. De geometrische opdeling van de polders klinken als een echo door in zijn creaties.

Kunst bij de Baron naar 2022

De Kijkdoos en Opella besloten deze grote expositie van moderne beeldende kunst vooruit te schuiven naar het voorjaar 2022.  De reden is dat de tentoonstelling met de huidige Coronacijfers niet verantwoord georganiseerd kan worden. Niet verantwoord voor bewoners van Opella, evenmin voor de verwachte bezoekers van “Kunst bij de Baron”. Gezien de benodigde organisatorische inspanningen is het ook niet mogelijk een besluit over het al dan niet doorgaan, uit te stellen tot eind augustus.

De Kijkdoos en Opella zijn enthousiast om “Kunst bij de Baron”, dat fraai in de steigers staat, in het voorjaar van 2022 te presenteren wanneer de maatregelen het toelaten. Zodat bewoners, bezoekers en scholieren onbekommerd kunnen genieten van de moderne beeldende kunst.

Eerdere exposities