Tentoonstelling

Opening Najaarstentoonstelling Meteorologische oppervlakken

 

Op 30 oktober jl. heeft de opening van de najaarstentoonstelling Meteorologische oppervlakken met werken van René Korten en Simon Oud plaatsgevonden in Villa Erica. Tijdens de opening heeft Wim Huijser, schrijver en publicist, een interview met beiden afgenomen. De foto is gemaakt door Jacqueline Vredenbregt.

Najaarstentoonstelling 2021 met René Korten (schilderijen) en Simon Oud (beelden) 30 oktober tot 14 november

Onder de naam ‘Meteorologische oppervlakken’ heeft De Kijkdoos op 30 oktober jl. een opmerkelijke expositie geopend.

De tentoonstelling is te bezoeken van vrijdag t/m zondag van 13.30 – 17.00 uur in Villa Erica. De tentoonstelling eindigt op 14 november.

Een lyrische abstracte schilder en een formeel construerende beeldhouwer ontmoeten elkaar in Bennekom. Wim Huijser, publicist, zal de beide kunstenaars interviewen over hun bevlogenheid, hun inspiratie en hun dagelijks leven als kunstenaar.

René Korten
Zijn schilderijen zijn abstract maar hebben kenmerken van landschappen. In zijn composities vloeien strakke horizontale en verticale banen samen tot een contrast van vormen.

 

Simon Oud
Hij zoekt in zijn werk een vertaling van het Noord-Hollandse polderlandschap waarin hij zijn jeugd doorbracht. De geometrische opdeling van de polders klinken als een echo door in zijn creaties.

Eerdere exposities