Evenementen

 • Excursie voor leden bij Kröller-Muller, van buiten naar binnen (10/10/2019)

   

  Een rondleiding door park de Hoge Veluwe. Dat was de bedoeling van de excursie voor leden.

  Kees Kuiphof, conservator van de Kijkdoos, zou uitleg geven.

  Al bij het eerste beeld ging het zo hard regenen, dat besloten werd het museum Kröller-Muller in te gaan. Hier ging ieder op eigen houtje door de zalen heen.

  De buitenexcursie wordt mogelijk op een ander tijdstip gehouden.

 • Impressie van kunstmarkt Bennekom, juli 2019 (8/8/2019)

  Met 72 kramen was de kunstmarkt drukker bezet dan ooit. De kraam van de Kijkdoos stond recht tegenover de muziektent, waar de hele dag muziek werd gespeeld door de accordeonvereniging Bennekom. Andere muzikale omlijsting was er van het draaiorgel.

  De kraam van De Kijkdoos

  RAC Bennekom in actie, de accordeonvereniging Bennekom

  Meedoen met het draaiorgel

  Kimono’s van ‘onze’ kunstenaar Monique Grolle

  Vogels…

  Keramiek

  Sjaals en kettingen

  Een hele kraam vol kaarten met grappige of ontroerende opschriften

  Houten doosjes en leren producten

  Wil van der Veur draagt de architectuurroute over aan Jan van den Hazel, voorzitter van De Kijkdoos.

  Nicole Bischoff legt de laatste hand aan de kraam van De Kijkdoos

  De buren van de kraam van de Kijkdoos: glaswerk.

 • Bruisende Bennekomse Kunstmarkt (6/17/2019)

  De jaarlijkse Bennekoms Kunstmarkt komt er weer aan. Op zaterdag 6 juli kunnen bezoekers in het centrum van Bennekom genieten van een grote variatie aan kunst en kunstnijverheid in ruim zeventig kramen. Schilderijen, grafiek, beelden, keramiek, bloemwerk en sieraden laten een grote variëteit zien in vorm en stijl.

  De Kunstmarkt is gratis toegankelijk en wordt georganiseerd door de Ondernemersvereniging Bennekom en Culturele Vereniging De Kijkdoos.

  Kunstenaars Cees van Beukering en Monique Grolle presenteren hun werk in de kraam van De Kijkdoos. Cees maakt stenen beelden en Monique vat haar werk samen onder de noemer monumentale kunst.

  Naast deze kunst is ook de nieuwe architectuurroute door Bennekom te bekijken. Wil van der Veur en Jan Vosman, vrijwilligers van De Kijkdoos, hebben deze route speciaal ontwikkeld voor groep 6 tot en met 8 van de Bennekomse scholen. Daarmee wil De Kijkdoos leerlingen leren kijken naar de bijzondere versieringen aan gebouwen in ons dorp.

  De kunstmarkt is te bezoeken in de Dorpsstraat en op het Van Slootenplein.

 • Bennekomse kunstmarkt 2019 (1/12/2019)

  Op zaterdag 6 juli 2019 vindt de jaarlijkse Bennekomse kunstmarkt plaats. Ruim 70 kramen met een keur aan kunst zijn te vinden op het Van Slootenplein en in de Dorpsstraat.

  Kunstenaars komen van dichtbij, uit Bennekom of uit andere delen van Nederland. Wat is er zoal te zien? Denk aan schilderijen, sieraden, grafiek, beelden, keramiek, met een grote variatie in vorm en stijl.

  De kunstmarkt is gratis toegankelijk.

 • BRUISENDE BENNEKOMSE KUNSTMARKT 2018 (6/18/2018)

  Zaterdag 7 juli 2018 vindt de Kunstmarkt plaats in Bennekom centrum. Van 10 tot 16 uur kunnen bezoekers genieten van een grote variatie aan kunst en kunstnijverheid in ruim 70 kramen in de Dorpsstraat en op het Van Slootenplein. Schilderijen, grafiek, beelden, keramiek, bloemwerk en sieraden laten er een grote variëteit in vorm en stijl zien. Deze Kunstmarkt is gratis toegankelijk en is georganiseerd door de Ondernemers Vereniging Bennekom en Culturele Vereniging De Kijkdoos.

  Muzikale mobiele optredens
  Tijdens de Kunstmarkt vindt een mobiele piano-act plaats. U kunt de muzikanten dus op verschillende plaatsen tegenkomen. Ook treedt het duo Bram (accordeon) en Nina (viool) op om de zomerse sfeer van de Kunstmarkt te benadrukken.

  Veilinghuis Kidsie’s
  Op deze zaterdag vindt de primeur plaats van Veilinghuis Kidsie’s. Dit biedt creatieve kinderen in de basisschoolleeftijd, gratis, de mogelijkheid om hun eigen, al thuis, of op school, vereniging enz. gemaakte kunstwerken te tonen aan publiek tijdens de echte grote mensen kunstmarkt in Bennekom.
  Bovendien mag elk kind het eigen werk laten veilen, de opbrengst mogen ze houden. Het gaat vooral om trots zijn op hun werk en motivatie. Het Veilinghuis is te bezoeken in de Muziektent op het Van Slootenplein! De veiling start rond 15.00 uur. Wil jij ook mee doen? Meld je aan voor deze leuke activiteit met de naam: “Veilinghuis Kidsie’s” per e-mail info@createwise.nl  Informatie over de werken: https://www.createwise.nl/product/veilinghuis-kidsies-voor-kinderkunstenaars/

   

  Gratis toegang

  Deze Bennekomse Kunstmarkt is gratis toegankelijk voor iedereen. De organisatoren rekenen op een kleurrijke en creatieve dag met als vanouds weer veel bezoekers. Meer informatie en een sfeerimpressie vindt u op www.bennekomcentrum.nl/kunstmarkt of www.dekijkdoosbennekom.nl/kunstmarkt