Najaarsexpositie 2023 ‘Portretten door Bennekommers’

De Najaarsexpositie van De Kijkdoos zal een uniek beeld geven van kunstzinnige Bennekommers die een portret hebben gemaakt van zichzelf, een familielid of een willekeurig persoon. Na een oproep aan alle dorpelingen om mee te doen aan deze tentoonstelling, is daar ruimschoots gehoor aan gegeven. Het kon een tekening zijn, een airbrushwerk, een schilderij. De techniek en het formaat naar eigen keuze. Ook werk als keramiek, boetseerwerk of een houtcollage kon worden aangeleverd.
Tegelijk is aan schoolklassen van de basisscholen gevraagd om de opdracht met portretten op school uit te voeren. Een selectie daarvan heeft ook een plaats in de expositie gekregen.

Vanaf de openingsdag op 28 oktober kunnen alle bezoekers hun stem uitbrengen op wat zij het fraaiste, origineelste of knapste kunstwerk vinden. Het werk met het hoogst aantal stemmen krijgt de PUBLIEKSPRIJS.

Een onafhankelijke jury die bestaat uit Rob Gros, Renkum, Birgit Pedersen, Wageningen en Trijn Romein, Ede, zal de werken beoordelen op originaliteit. Voor de drie best beoordeelde werken zijn geldprijzen beschikbaar gesteld.
De bekendmaking van de winnaars en de publieksprijs, is op zaterdag 11 november om 15.00 uur. U bent ook daarbij van harte welkom. De voorzitter van De Kijkdoos Ronald Blankenstein zal de winnaars bekendmaken en de prijzen uitreiken.

Wij nodigen u uit voor de feestelijke opening op zaterdag 28 oktober om 15.00 uur.
Een bijzondere happening met muziek en poëzie. De openingstoespraak zal worden gedaan door Bénédicta Akpaca, galeriehoudster in Bennekom. U bent van harte welkom!

Openingstijden van de expositie: 28 oktober t/m 12 november van vrijdag t/m zondag 13.30-17.00 uur

Adres
Villa Erica, Ericapark 1, Bennekom
Toegang gratis