Tentoonstelling Ketting en Inslag met Maya Siepel en Jannie Rozema

Why not Human Rights
Why not Human Rights

‘Ketting en Inslag’  (7-22 november 2015) met werken van Maya Siepel en Jannie Rozema

Graag exposeren we de weefsels en kunstwerken van papier van de Bennekomse Maya Siepel, ter gelegenheid van haar 40-jarig jubileum als kunstenaar. Siepel experimenteert in haar boeiende weefsels met onverwachte materialen zoals papier, bamboe, koper- en zilverdraad. Ze maakt bij het ontwerpen gebruik van de computer, om zo tot nieuwe ontdekkingen te komen. Ze schept zelf papier en houdt zo het hele creatieproces van een kunstwerk in eigen hand.

Jannie Rozema woont en werkt in Wageningen. Van oorsprong maakte ze beelden, maar haar echte passie ligt echter bij verrassende sieraden. In haar sierraden combineert zij antieke elementen, objecten en materialen uit de natuur, tot bijzondere composities met een eigen ziel. In haar werk staan twee elementen centraal: verwondering en verbinding. Een motto dat Rozema aan de mensen mee wil geven is: versier jezelf!

Deze twee kunstenaars exposeerden nog niet eerder samen. De Kijkdoos is daarom verheugd, dat we de kans krijgen het prachtige werk van deze twee bijzondere vrouwen te laten zien!