Kunstconcert met fagot en strijkers

Vier jonge beroepsmusici gaven – in de bijzondere combinatie van fagot en 3 strijkers – tijdens de expositie op 4 november een concert in villa Erica. Helma van den Brink (fagot), Loortje van den Brink (viool), Galahad Samson (altviool) en Sanne van der Horst (cello) speelden werken van o.a. François Devienne, Johann Sebastian Bach en Bohuslav Martinů. De musici zijn verbonden aan gerenommeerde orkesten. Het goed bezochte concert vond plaats in de expositieruimte, Ericapark 1, Bennekom.
Helma van den Brink werd direct na haar studie op het Koninklijk Conservatorium tweede fagottiste bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Ook is ze o.a. lid van het Concertgebouw Kamerorkest en fagottiste bij het kamermuziekfestival Musica Reale, dat zich ’s zomers afspeelt in Toscane.
Loortje van den Brink rondde haar Masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium cum laude en met onderscheiding voor haar veelzijdige muzikaliteit af. Zij speelt in het Rotterdams Philharmonisch Orkest (als
eerste violiste) en in verschillende kamermuziekensembles.
Sanne van der Horst studeerde aan het Koninklijk Conservatorium en als uitwisselingsstudente aan The Royal College of Music te Londen (barokcello). Zij speelt als remplaçant in o.a. het Residentie Orkest.
Galahad Samson studeerde na het Koninklijk Conservatorium nog twee jaar altviool op het conservatorium van Rotterdam. Hij speelt in het Rotterdams Philharmonisch Orkest en verschillende kamermuziekensembles.