Kleurrijke Popart met Arjan van den Heuvel

Van 18 tot en met 21 mei toont Bennekommer Arjan van den Heuvel zijn POPART in een Open Atelier aan de Dorpsstraat 19 in Bennekom. Arjan laat er zijn recente grote doeken en ouder werk zien. Bovendien maakt hij deze dagen in het pand ook zijn eigen werken. Zo toont hij de ontwikkeling van zijn werk in de loop der tijd, evenals die van hemzelf als kunstenaar. Bezoekers kunnen zo binnen stappen en zijn van harte welkom. Wellicht wordt u uitgedaagd ook iets toe te voegen aan een kunstwerk.
Arjan van den Heuvel is opgegroeid in Bennekom en is al 13 jaar zelfstandig Grafisch Vormgever. Naast zijn werk ontwikkelde hij zich de afgelopen jaren als kunstenaar, die graag typografie en woorden verwerkt in zijn opvallende kleurrijke werken. Zijn werk kunnen we het beste omschrijven als Popart. De hierin gebruikte thema’s zijn o.a. ontleend aan reclame, kranten en tijdschriften.

Popart brengt foto’s en alledaagse afbeeldingen in beeld, evenals bijzonder voorwerpen en bekende beroemdheden zoals Marilyn Monroe. Arjan zelf gebruikt graag een combinatie van print, zeefdruk, acrylverf en epoxyhars op ondergronden als canvas, acrylglas of aluminium. Daarbij legt hij veel nadruk op de vorm en typografie, met af en toe een grapje.
Wie zich de felgekleurde afbeeldingen herinnert, die tot begin mei op de ramen van het Chinees restaurant (midden in centrum Bennekom) hingen, heeft direct een beeld van het werk van Arjan. Hij bracht op verzoek van de eigenaar Bennekomse beelden aan op de ramen, met dieren uit de directe omgeving. Nu deze panelen verdwenen zijn door de verbouwing, is het tijd voor een echte eigen tentoonstelling en werkplaats in het tegenovergelegen pand van “Kunst in Uitvoering” aan de Dorpstraat 19 in Bennekom.

Popart Open Atelier
Arjan toont grote recente doeken aan alle bezoekers, evenals oudere producten van zijn hand. Zoals het bierblikje voor de jubilerende Zwarte Cross uit 2015 en het bij behorende schoenontwerp. Zo laat hij de ontwikkeling in zijn werk zien. Wanneer u altijd al eens wilde weten hoe die beelden tot stand komen, dan is dit uw kans: u kunt hem ook zelf aan het werk zien.

In dit Open Atelier kunt u Arjan ook helpen, door zelf met hulp van een sjabloon verf te spuiten op een werk.

Popart Open Atelier: 18 t/m 21 mei, woensdag en donderdag 13.00-17.00 uur, vrijdag en zaterdag 10.00-17.00 uur. Dorpsstraat 19 in Bennekom.

Alle activiteiten en workshops van “Kunst in Uitvoering”: www.dekijkdoosbennekom.nl/jubileum.