Jubileum

Jubileumexpositie ‘Kunst bij de Baron’ gaat naar voorjaar 2022!

De vrijwilligers van De Kijkdoos werkten het afgelopen jaar hard aan de grote Jubileumexpositie “Kunst bij de Baron”. 100 kunstenaars, die de afgelopen 50 jaar exposeerden bij De Kijkdoos, meldden zich met veel enthousiasme aan om mee te doen. De organisatie van het programma in en rondom Opella-gebouw Walraven voor 25 en 26 september was goed op stoom.

In deze laatste week van juli besloten De Kijkdoos en Opella samen, deze expositie van moderne beeldende kunst toch vooruit te schuiven naar het voorjaar 2022. De belangrijkste reden is dat de tentoonstelling met de huidige Coronacijfers niet verantwoord georganiseerd kan worden. Niet verantwoord voor bewoners van Opella, evenmin voor de verwachte bezoekers van “Kunst bij de Baron”. Gezien de benodigde organisatorische inspanningen is het bovendien niet mogelijk een besluit over het al dan niet doorgaan, uit te stellen tot eind augustus.
De Kijkdoos en Opella zijn enthousiast om “Kunst bij de Baron”, dat fraai in de steigers staat, in het voorjaar van 2022 te presenteren wanneer de maatregelen het toelaten. Zodat bewoners, bezoekers en scholieren onbekommerd kunnen genieten van de moderne beeldende kunst.

KUNST BIJ DE BARON

GROTE KIJKDOOS JUBILEUMEXPOSITIE: 100 kunstenaars, 25 & 26 september, 12-17 uur

MUZIEK- en PROZAPROGRAMMA: 25 september 12-17 uur

Baron van Wassenaerpark, gebouw Walraven, Oostbreukelderweg 1, Bennekom

De Kijkdoos organiseert een grote Jubileumexpositie “Kunst Bij De Baron” op 25 en 26 september 2021. Dit vanwege haar 50-jarig jubileum. 100 kunstenaars, die de afgelopen 50 jaar bij de Kijkdoos exposeerden, tonen er werk. De tentoonstelling vindt plaats in het Opella-gebouw Walraven, gelegen aan het Baron van Wassenaer Park te Bennekom
Met ‘Kunst bij de Baron’ wil De Kijkdoos bezoekers graag laten genieten van eigentijdse beeldende kunst. De exposite is 25 en 26 september toegankelijk van 12- 17 uur, zonder entreekosten. Zaterdagmiddag 25 september biedt bezoekers bovendien een gevarieerd muziek- en prozaprogramma in de buitenlucht met zang, muziek en dichtkunst. Bezoekers kunnen hier ook een hapje of drankje kopen bij een foodtruck.
“Kunst bij de Baron” is geïnspireerd op de naam Baron van Wassenaerpark. Deze omvangrijke tentoonstelling vindt plaats in het aan dit park gelegen gebouw Walraven van Opella. Het is hiermee ook een mooie manier om bewoners van Opella en Bennekom/bezoekers bij elkaar te brengen. En hen te laten genieten van zoveel eigentijdse beeldende kunst.

Bezoekers op de fiets kunnen fietsen ter plaatse stallen. Automobilisten zullen naar een parkeerplaats bij het sportpark Fortissimo worden geleid. Voor bezoekers die slecht ter been zijn is een pendelbus aanwezig.

Kunst bij de Baron” kan echter alleen definitief doorgaan wanneer de Covid-19 maatregelen na de zomer dit toestaan. Zie voor de laatste informatie: www.dekijkdoosbennekom.nl