Jubileum

Sfeerimpressie van de Jubileumavond op 24 september 2021

Een sfeerimpressie van de Jubileumavond gehouden op 24 september 2021. Het eerste exemplaar van het jubileumboek is aan burgermeester Verhulst overhandigd en er traden verschillende artiesten op. De foto’s zijn gemaakt door Roberto ten Hoedt.

 

50-jarig Jubileum De Kijkdoos groots gevierd. Edestad.nl

 

Vijftig jaar De Kijkdoos. Bennekomsnieuwsblad.nl 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jubileumexpositie ‘Kunst bij de Baron’ gaat naar voorjaar 2022!

De vrijwilligers van De Kijkdoos werkten het afgelopen jaar hard aan de grote Jubileumexpositie “Kunst bij de Baron”. 100 kunstenaars, die de afgelopen 50 jaar exposeerden bij De Kijkdoos, meldden zich met veel enthousiasme aan om mee te doen. De organisatie van het programma in en rondom Opella-gebouw Walraven voor 25 en 26 september was goed op stoom.

In deze laatste week van juli besloten De Kijkdoos en Opella samen, deze expositie van moderne beeldende kunst toch vooruit te schuiven naar het voorjaar 2022. De belangrijkste reden is dat de tentoonstelling met de huidige Coronacijfers niet verantwoord georganiseerd kan worden. Niet verantwoord voor bewoners van Opella, evenmin voor de verwachte bezoekers van “Kunst bij de Baron”. Gezien de benodigde organisatorische inspanningen is het bovendien niet mogelijk een besluit over het al dan niet doorgaan, uit te stellen tot eind augustus.
De Kijkdoos en Opella zijn enthousiast om “Kunst bij de Baron”, dat fraai in de steigers staat, in het voorjaar van 2022 te presenteren wanneer de maatregelen het toelaten. Zodat bewoners, bezoekers en scholieren onbekommerd kunnen genieten van de moderne beeldende kunst.