Dickinson op muziek

Culturele Vereniging De Kijkdoos sloot de najaarsexpositie 2008 af met ‘Dickinson op muziek’. Het Henneman Trio trad op met Ilse van de Kasteelen (zang), Meinrad Kneer (contrabas) en Ig Henneman (altviool en composities). Zij speelden door Ig Henneman op muziek gezette gedichten van Emily Dickinson. Stephanie Baquet uit Ede droeg deze gedichten voor.
Ig Henneman laat zich vaak inspireren door poëzie. Al in 1992 heeft ze voor het Ig Henneman Tentet gedichten van Dickinson op muziek gezet. Later heeft ze een selectie daaruit bewerkt voor een triobezetting.
Ilse van de Kasteelen, sopraan, is regelmatig te horen als soliste in oratorium, recitals en (hedendaags) muziektheater. Van de Kasteelen is tevens componiste. Van haar ging vorig jaar een compositie gebaseerd op Mary Stuart van Schiller in de serie van Polo de Haas in de Beurs van Berlage in première.
Contrabassist en componist Meinrad Kneer beweegt zich op de grensgebieden tussen jazz, geïmproviseerde muziek, etnische muziek en hedendaagse composities. Recente projecten en ensembles zijn onder meer I Compani, trio Veenendaal/Kneer/Sun, Spoon 3, Play Station 6, The Gravitones en het Joost Buis Tentet.