Lezing ‘De betekenis van licht in de fotografie’ door Gerard Veerling, fotograaf

Fotokunst 2 Gerard Veerling kleinFotograferen betekent letterlijk ‘Schrijven met Licht’. Sinds de uitvinding van de fotografie is er veel veranderd maar het licht is nog steeds hetzelfde. En dat is waar Gerard Veerling (fotograaf Art- en Landschapsfotografie) in zijn foto’s ook het meeste aandacht aan besteed. Licht is allesbepalend voor de emotie in een foto. Licht is de sfeermaker. Van het harde licht van de persfotograaf tot het zachte licht van de studiofotograaf of het dramatische licht van de landschapsfotograaf.

De beroemde Hollandse landschapsschilders zagen de schoonheid van onze lage landen en legden dat vast op hun doeken. Als fotograaf is Gerard Veerling ook steeds op zoek naar dat ene bijzondere moment. Het dromerige landschap, het spel van zon en licht, de weidsheid, de stilte of juist de woeste wolkenluchten. Bij het maken van stillevens en portretten zet Veerling de lichtomstandigheden geheel naar zijn eigen hand.

Gerard Veerling Art- en landschapsfotograaf
Gerard Veerling Art- en landschapsfotograaf

In deze lezing vertelt Gerard Veerling wat je met licht kan doen en hoe de zeggingskracht van een foto wordt versterkt door het effect van licht. Veerling fotografeert vanaf zijn 12e jaar. Hij werkte in de marketingcommunicatie, e-commerce en fotografie. Vanaf 2015 heeft hij zich volledig toegelegd op het fotograferen en verkoop van zijn werk.

  • Woensdag 23 maart 2016, 20.00 uur. Let op, deze lezing belooft druk bezocht te worden dus wees op tijd want vol = vol.
    Villa Erica, Ericapark 1, Bennekom (parkeren: RK kerk aan de rotonde Heelsumseweg 6721GP)
  • Gratis toegang voor leden van de Culturele Vereniging De Kijkdoos.
  • Entreeprijs niet-leden €5,00 (aan de zaal). Lid worden?