Concert Trio Stefan Blonk

De Kijkdoos sloot de expositie ‘Metamorfose’ op zondag 25 november af met een concert. Stefan Blonk (hoorn), Roeland Gehlen (viool) en Aljosja Buys (piano) voerden werken uit van Beethoven, Mozart en Brahms.
Stefan Blonk raakte al tijdens zijn studie geïnteresseerd in het spelen op de 18e eeuwse natuurhoorn. Daarop speelt hij sinds 1984 mee in Het Orkest van de Achttiende Eeuw van Frans Brüggen. Sinds 1986 is hij 1e hoornist van Het Gelders Orkest. Met dit orkest trad hij verschillende malen als solist op. Ook in de kamermuziek is Stefan regelmatig actief.
Roeland Gehlen won vele prijzen bij nationale en internationale concoursen (zoals het Lipizzer-concours in Italië). Sinds 2004 is hij 1e concertmeester van Het Gelders Orkest. Hij treedt regelmatig als solist op in Nederland en Duitsland. Roeland speelt op een viool van Jean-Baptiste Vuillaume.
Aljosja Buijs is een veel gevraagd begeleider, maar concerteert ook als solist. Hij speelde in verschillende ensembles in diverse Europese landen. Aljosja speelt al een aantal jaren in het hedendaagse klassieke muziek orkest “de Ereprijs”. Daarnaast is hij als methodiek docent en coördinator Klassieke Muziek en Vooropleidingen verbonden aan het ArtEZ conservatorium.