Concert Tineke Roseboom en Gan Sun

Concert 2013 Tineke RoosenboomTineke Roseboom (sopraan) en Gan Sun (piano) werkten al tijdens hun muziekstudie samen als zang-piano duo. Zij gaven op vrijdagavond 8 maart – tussen de kunstwerken van de voorjaarstentoonstelling – een geanimeerd concert.
Tineke Roseboom zong Engelse en Franse liederen, op muziek van Debussy, Satie, Quilter en Gurney. Na de pauze volgden liederen van componisten uit de romantische periode, die zich hebben laten inspireren door sprookjes: Schubert, Schumann en Mendelssohn-Bartholdy. Zo kwamen dwergen, heksen, Gretchen, Klaas Vaak en nog andere figuren voorbij.
Tineke Roseboom (sopraan) behaalde vorig jaar haar bachelor diploma aan het ArtEZ. Zij treedt regelmatig op in binnen- en buitenland en is een veelgevraagde soliste bij diverse koren. Tineke is ook educatief actief. Zij heeft haar eigen zangpraktijk in Bennekom, is als docent verbonden aan Koorschool Midden – Gelderland en muziekschool ’t Venster. Ook is zij als gastdocente verbonden aan zangschool ‘Style Music Studio By Julee’ in Wenzhou (China).Concert 2013 Gan Sun

Gan Sun ging al op haar 15e naar het conservatorium in China. Na afstuderen kwam zij in 2008 naar Nederland om verder te studeren aan het ArtEZ in Arnhem, waar zij in 2012 afstudeerde. In 2012 speelde zij met Intro Dans in Les Noces van Igor Stravinsky. De piano daagt haar uit de volle breedte van het repertoire te onderzoeken: kamermuziek, solostukken en liederen. Zij geeft les in Arnhem, Ede en Apeldoorn, zowel aan kinderen als volwassenen.