Concert Egbert Jan Louwerse en Manja Smits

Op 10 april vond het concert met Egbert Jan Louwerse (fluit) en Manja Smits (harp) plaats. Op het programma stonden werken van o.a. Fauré, Ravel en Piazzolla.
Egbert Jan Louwerse studeerde fluit aan het Sweelinck Conservatorium en het Amsterdams Conservatorium, waar hij het hoogste diploma behaalde (specialisatie moderne muziek). Egbert Jan richt zich voornamelijk op kamermuziek. Hij is o.a. fluitist van het Nederlands Fluitkwartet en het Fluitoctet “Blow Up!” en is regelmatig te gast op internationale festivals. Egbert Jan is hoofdvakdocent Fluit aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Hij bespeelt een 14 k gouden Pearl Maesta.

Concert 2014 Manja SmitsManja Smits studeerde aan de conservatoria van Maastricht en Arnhem en zette haar studie voort bij het Tsjaikovsky Conservatorium in Moskou. Zij ontving als eerste harpiste de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste staatsonderscheiding voor klassieke muziek.
Manja is veelvuldig te horen op Nederlandse en buitenlandse concertpodia. Zij is hoofdvakdocente harp aan het ArtEZ Conservatorium (Arnhem/Zwolle) en het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Na een periode als solo-harpiste aan het Residentie Orkest te Den Haag richt ze zich op solospel, kamermuziek en coaching van jonge harpisten.