Help mee met architectuurroute Bennekom

Architectuurroute door Benekom

Jan van den Hazel (links), voorzitter van De Kijkdoos en Wil van der Veur, een van de vrijwilligers die de architectuurroute heeft ontwikkeld.

Help mee om de bijzondere architectuur in Bennekom beter bereikbaar te maken voor de eigen inwoners. Doneer een Ede doet-waardecheque aan het initiatief Bennekom versierd.

Dit initiatief is afkomstig van vrijwilligers van Culturele Vereniging De Kijkdoos. Bennekom heeft namelijk veel woningen en andere gebouwen met architectonische kunst, beelden en muurschilderingen. Maar wie ziet die allemaal?  Daarom hebben vrijwilligers van Culturele Vereniging de Kijkdoos Bennekom drie routes ontwikkeld om deze bijzonderheden zelf te kunnen zien.

De wandel- of fietsroutes zijn in eerste instantie bedoeld voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Hier zijn de routes zo goed ontvangen dat besloten is ze ook beschikbaar te stellen voor andere belangstellenden.

Voor het onderwijs zijn de routes verwerkt in een lespakket, waar naast het routeboekje ook een legpuzzel van markante gebouwen in Bennekom in te vinden is en een usb-stick met alle informatie.

Om meer van deze architectuurroutes beschikbaar te stellen, is het mogelijk de waardecheques van Ede doet te doneren aan ‘Bennekom versierd’.