Tentoonstelling

Expositie Kunst met een Glimlach – 4 t/m 19 november 2017

Met de humorvolle werken van Wouter Berns en van Tineke Thielemans organiseert De Kijkdoos Bennekom de expositie Kunst met een Glimlach in Villa Erica van 4 t/m 19 november van 13.30-17.00 uur.

Wouter Berns zag het levenslicht in 1970 in Zevenaar. Vrijwel zijn hele jeugd koesterde hij de ambitie profvoetballer te worden.  Dit perspectief strandde op vijftienjarige leeftijd door een ernstige knieblessure. Noodgedwongen verlegde hij -overtuigend- zijn ambitie naar schilderen. Hij studeerde vanaf 1988 aan de Hogeschool voor de Kunsten in Kampen.  Wouter Berns werkt in zijn atelier in Kampen en in Puilly-et-Charbeaux in de Franse Ardennen.

Als u goed kijkt naar zijn werk dan ziet u dat de grap, de twist, er niet zomaar is. Door steeds minder te gebruiken, slaagt Wouter Berns er juist in veel meer te zeggen. Kijk verder dan de titel, het thema, de boodschap en zijn vakmanschap.  Het moment waarop je beseft wat een echte Berns inhoudt, zal het moment zijn waarop je Berns ontmoet! www.wouterberns.nl

 

Tineke Thielemans woont in Bennekom, ze groeide op in Velsen-noord en verhuisde later naar Utrecht. Na het behalen van haar diploma op de Pedagogische Academie in Amersfoort werkte ze tien jaar lang in het onderwijs.  Tineke verdiepte zich al snel in de beeldende kunst via cursussen algemene vorming. Hoewel ze in het begin werkte met allerlei soorten steen, was en klei, koos ze vervolgens voor brons.

Ze werkte onder leiding van Peter Krijnen, Gé Berns en Wil Fortuijn. Ze is voornamelijk autodidact. Vanaf 1987 is ze bezig met beeldhouwen en vanaf 1996 exposeert ze veelvuldig. Thielemans’ bronzen beeldhouwwerken zijn krachtig, vol humor en hebben vaak een verrassingselement. Surrealistisch en met een duidelijke eigen stijl. Dieren met menselijke elementen en omgekeerd. Haar kijk op de wereld zie je ook terug in haar beelden. 

Expositie ‘Kunst met een Glimlach’

Met de humorvolle werken van Wouter Berns en van Tineke Thielemans
organiseert De Kijkdoos de expositie Kunst met een Glimlach in Villa Erica van 4 t/m 19 november 2017.

Het werk van Wouter Berns verbeeldt een relativerende weergave van de werkelijkheid. De kijker wordt op subtiele wijze om de tuin geleid en meegenomen naar een soms onvoorstelbare, maar niet onmogelijke wereld. Website Wouter Berns

Weg met Kunst – Wouter Berns

Het doen en laten van dieren en mensen verschilt in de basis niet zoveel. Dat zie je terug in het werk van Tineke Thielemans.
Website Tineke Thielemans

Eerdere exposities