Kijkdoos open ateliers 2018

Kijkdoos Open Ateliers 2018 (4/11/2018)

Open Ateliers 26 en 27 mei 11-17 uur

Deze dagen openen tien Bennekomse ateliers hun deuren. Het culturele kapitaal staat zo in de etalage, het levert een fraai beeld op van wat Bennekom in huis heeft. Kijkdoos Open Ateliers biedt u de kans rond te kijken in de tien ateliers en deze kunstenaars uitgebreid te spreken. Sommigen demonstreren hun technieken, anderen nodigden ook een gast-exposant uit.

 

De ateliers van de volgende Bennekomse kunstenaars zijn open: Cees van Beukering, José van Loon, Josien Eulderink, Lia Stouten, Maya Siepel, Nicole Bischoff, Pieter Vermeulen, Roberto ten Hoedt, Wim den Hertog en Wim Hoogenboom.

 

U kunt de route starten bij één van de ateliers of bij de expositie in Villa Erica. De plattegrond (achterzijde) helpt u hierbij. Flyer Kijkdoos Open Ateliers 2018 def.   Elk deelnemend atelier herkent u in de straat aan het bord “Kijkdoos Open Ateliers”.


Kinder Atelierroute 25 mei
Kinderen van Bennekomse basisscholen zijn uitgenodigd om op vrijdag 25 mei ateliers te bezoeken op afspraak. Schoolkinderen bekijken in groepen een atelier en praten met een kunstenaar. Hoe ziet dat beeldend werk van een kunstenaar eruit en wat wil deze er mee zeggen?

Overzichtsexpositie Villa Erica
De tien kunstenaars en hun gast-exposanten hebben ook een overzichtsexpositie in Villa Erica, Ericapark 1 te Bennekom. Deze kunt u gratis bezoeken op zaterdag 26 en zondag 27 mei van 11-17 uur.

Extra activiteiten
Harry Oonk, stadsdichter gemeente Ede, draagt op 26 mei zijn gedichten voor in de Bennekomse ateliers (http://www.harryoonk.nl). Muziekoptredens vinden in de middag plaats bij de ateliers nummer 6 en 9.
In atelier 2 vertelt Truus Berendts verhalen voor groot en klein om 13 en 15 uur (http://www.berbar.nl).  De nummers van de ateliers vindt u in de Flyer, die u kunt downloaden.

Als organisatoren wensen we u veel kunst-kijk-plezier en verrassende momenten!

Terugblik op Kijkdoos Open Ateliers 2016 (6/12/2016)

De Open Atelier-dagen op 28 en 29 mei jl. werden goed bezocht. Bezoekers kregen een rondleiding en een boeiende uitleg door de meewerkende kunstenaars in hun eigen atelier/werkruimte.  We kijken terug op een mooi weekend!

 

Kinderen groep 5 en 7 Wilhelminaschool bezoeken atelier (5/29/2016)

Op vrijdag 27 mei 2016 bezochten groep 5 en groep 7 van de Wilhelminaschool uit Bennekom het atelier van kunstenaar Nicole Bischoff aan de Hogeweg.  Nicole staat bekend om haar prachtige kunstwerken van hout.  De houten beelden laat jong en oud weer de schoonheid van diverse boomsoorten ontdekken.

 

De samenwerkende kunstenaars Kijkdoos Open Ateliers (3/20/2016)
De samenwerkende kunstenaars.

De samenwerkende kunstenaars.

Deze kunstenaars werkten mee: Cees van Beukering (beelden van steen), Clem Sluijsmans (collage, fotografie, schilderijen), José van Loon (textiel), Josien Eulderink (textiele wandpanelen en objecten), Lia Stouten (grafiek, boeken en prenten), Pieter Vermeulen (schilderijen en zeefdrukken), Tineke Thielemans (bronzen beelden), Wim den Hertog (keramiek), Wim Hoogenboom (beelden van steen).
Sommigen demonstreerden hun technieken, andere kunstenaars hadden een gastexposant uitgenodigd.
De gasten: Trudi Windau (kunstzinnige hoeden), Chris van Aar (hout), Marjan van Holthe (beeldend textiel), Betty van Gelder (beelden), Irmgard Lamers (olieverfschilderijen), Hanneke Santegoeds, Astrid Simons, Rene Pasman en Marcel Kop (beelden).

 

Route

Open Ateliers in Bennekom op 28 en 29 mei 2106

Open Ateliers in Bennekom op 28 en 29 mei 2106

Per fiets, lopend of indien gewenst met de auto waren de ateliers prima te bezoeken.
Flyer Kijkdoos Open Ateliers 2016.